Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2017 14:21 - Почистване на матраци и грешки които да не допускате!
Автор: mitakat1 Категория: Рецепти   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.01.2017 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

  Днешните матраци може да са по издръжливи от по старите които ползвахме през деветдесете години на миналипят век, но това не значи, че не трябва да полагаме грижи за тях. Колкото по качествен е матракът ви в къщи толкова повече е необходимо да се грижите за него за да запази своите характеристики за по дълго време! Тъй като производителите препоръчват професионална поддръжка за вискокачествените си матраци, много често не всички може да си е позволят. Затова много често хората предприемат собствени грижи за матраците си. Ако и вие сами се грижите за матраците си в къщи е добре да се запознаете какво не бива да правите с тях при почистването им. Ето и най честите грешки които се допускат при поддръжката на матраците:

1. Изобщо да не ги чистите!

Не се за заблуждавайте, че след като редовно сменяте и изпирате спалното бельо спалнята ви е идеално чисто без да почистите матрака. Колкото често почиствате прахта около вашата спалня толкова редовно трябва да почиствате и матраците. Те разбирасе няма как да се изчистят сами. Матраците са изработени от текстили и е прпоръчително редовно да ги почиствате и обезопрашавате!

2. Прекалено използване на течности и препарати!

Прекомерното използване на вода може да повреди вашите матраци като това не се отнася само за евтините модели. Матраците не обичат прекалено много вода и влага затова ако направите петно върху тях то трябва да бъде подсошено веднага след като сте премахнали мръсното петно с веро и чешмяна вода или специализиран почистващ препарат. Когато перете своя матрак хубаво е да знаете, че след като приключите почистването матракът трябва да бъде подсушен по най-бързият начин.

3. Не тупайте матраците като килими или дюшеци.

Преди години пупахме килкими, а покрай тях и дюшеците ако остане време. С тези действия ако тръгнете да тупате матрака освен да разнесете прахта по повърхноста на матрака нищо друго няма да се случи. По добре в случая да използвате мощтна прахусмокачка която да почисти прахта и да изсмуче голяма част от акаритре и микробите които живеят там.

4. Използване само на специални почистващи препарати.


Почистването на матраците у дома не изисква винаги да платите сериозна сума пари. Особенно ако матраците са ви нискобюджетни. матраците могат да се почистят много лесно и с подръчни материали - например, посипете матрака със сода бикарбонат и оставете така за 30 мин. , а след това почистете содата с прахосмукачка по този начин ще премахнете ефективно мръсотията, бактериите и неприятната миризма.

Още полезна информация Как да премахнем лесно петната от матраците.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mitakat1
Категория: Други
Прочетен: 10311
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930