Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2016 12:23 - Как да премахнем лесно петната от матраците?
Автор: mitakat1 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1573 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички матраци в нашите домове имат нужда от периодично почистване и поддръжка. всички знаем, че колкото и да сме внимателни понякога се случва инциденти с тях и за да не се сбогуваме с нашите луксозни матраци трябва да предприемем мигновенни действия. Най-често се случва върху матраците да се разсипе течност от която да останат нелицеприятни петна. Има няколко начина да се отървете от тези петна.

  image
1. Петна от урина
Няма да разискваме как се е стигнало да тяхната поява но те са често срещан проблем. В случая е добре, че те могат да бъдат премахнати лесно и бързо по следния начин: трябва да се смесят една супена лъжица сода бикарбонат със същото количество въглероден прекис (намира се във всяка аптека). Към сместа се добавят няколко капки вода след което ще получите каша към която добавете от кухненският препарат за съдове. С тази смес може да отстраните дори старите петна от урина върху матраците.
2. Петна от мазна храна

Някой от нас обичат да се хратят в леглото и често се случва да окапем матрака. Mазната храна бързо попива и става трудна за премахване. Но все пак има рецепта и срещу тези петна върху вашите матраци! За да премахнете мазинте петна просто използвайте прах за пране смесен с няколко капки оцет или сок от пресен лимон. И в двата случая кисилините ще абсорбират мазните петна и ще ги премахнете лесно. Тази рецепта е също много ефикасна при петна от грим и кал.
3. Петна от кръв
  Най-ефикасния начин за премахване на петна от кръв върху матрака е много бързо и само с вода която задължително трябва да е ледено студена. За да максимално добър ефект може дори да ползвате купчета лед. Ако петната са стари на желаете да подменяте матрака може да използвате друга рецепта: смес от шампоан, обикновенна сол за готвене и въглероден прекис. Получената смес нанесете върху петното от кръв на матрака и го оставете за няколко минути да подейства. След което обилно намокрете петното и отново втрийте от сместа. За да не остават петна от прекаленото обилното намокряне на петното веднага след като забележите, че петното е премахнато подсошете със суха кърпа.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mitakat1
Категория: Други
Прочетен: 10265
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031